Encik Salim's FotoPage

By: salim dawam

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 29-Jul-2008 20:30 Email | Share | | Bookmark
Potret Ayam




Friday, 20-Jun-2008 20:09 Email | Share | | Bookmark
Eye on Malaysia




Salams,
Sungguh lamanya terabai fotopages gua ini...
Atas gesaan manja lagi bertauliah dari pihak-pihak tertentu
kukerahkan jua kudrat ini untok mengupdate beberapa
photo yang macam biasa-biasa jers...



Sunday, 10-Jun-2007 18:21 Email | Share | | Bookmark
Penang photos

Try ala-ala Cross process
"You kapur tak kasut tu, yang?"
"Ello, hang tunggu padang kota ka?"
View all 9 photos...


Photo kat Penang ni ada banyak lagi sebenornye...aku upload 9 keping dulu..
tu pun suma lanscape format jers...(err mcm banyak sama jer gambor )

Beach photos tu sempat shoot kat pantai Seagate aje...agak lewat gak la dah senja gitu..
Kalo dapat kat batu Feringghi best la jugak...

Korang tau aku punya flash SB800 aku tetinggal kat tepi pantai tuh..
Sampai rumah baru perasan dah tak ada..apa lagi terus melilau-lilau pegi
carik balik..nasib baik jumpak..cantekk jer duduk atas rumput tepi jalan pantai tu...
Alhamdulillah...kalo idak terobang RM seribu setengah ...phewww..
Nanti skit masa lagi aku cuba upload yang lain2 & yang Kluang jugak...
dah sayuk dah ni....



Tuesday, 5-Jun-2007 14:12 Email | Share | | Bookmark
Penang




Majlis Penang dah pun selesai, tahniah kepada depa berdua...
Agak rush jugak kesuntukan masa & tak berapa cukup masa nak shoot outdoor...
Timakaseh kepada Gjoe karena sanggup menyediakan penginapan
& meals..

Bungalow penginapan kat atas tu memang agak ngeri pada first impression
nak-nak lagi kami tiba dah pukul 11.00 mlm gitu..cahaya suram dan interiornya
yang agak collonnial feel tu memang macam Amythyville horror adanya..
Paklong tak abis2 komplain pasai interior toiletnye yg agak pelik terutamanya
cermin toilet yang agak jauh ke dalam.."Gila cermin jauh tak ingat" katanya malam itu...
Team photographer & videographer dan jugak kaum famili dari sebelah pompuan
ditempatkan di banglo ni

Kami sempat gak la pusing Padang Kota tengah pagi buta...la ni Padang Kota tak macam dulu..
pasemboq, kuetiau suma dah tak dak..identiti Penang yg dahulu sudah lenyap...
kebersihan tak terjaga sket...

Malam tido panas tuh...aku bole tido 3 jam jers..pagi pon panas lg..
Sebabnye suma pintunya tutup kalo bukak sikit tak panas kot..bukan apa
takut hantu kolonial masuk kang naya..ekeks..horror beb horror!
Hari keduanya bunglow tu dah ok dah...tak ngeri sgt dah dah get used to..

Sok pukul 3 petang persandingan Gjoe & Shikin diadakan di
kediaman Gjoe..Jelutong..Ramai member depa hadir-Berg & Mua, Romi & wife,
Oun & wife, Fakar & wife, Eg & brother, Spols & friend..tu yang aku kenai la..ada beberapa lg
Videographers dtg sekali dgn gua terdiri daripada Mushardi, Mamat & Paklong...
Ada bebarapa gambo lagi bakal menyusul..tunggu...


Thanks


Thursday, 31-May-2007 12:20 Email | Share | | Bookmark
Kluang's Wedding of the Year




Salams,
Tahniah kepada sedara Azizul & sedari Ashikin karena berjaya diijabkabul pada 27th May lalu...
Memandangkan ramai orang boh photo kawin dalam photopages ni so aku
pun ada perasaan macam nak boh gak beberapa gambo kawin yang aku shoot itu hari..ekek

Kawin diorang nih tak abis lagik sebenonye...3hb ni nak cover shoot kat Penang plak..
Nanti kalo dah settle suma aku timbun-timbunkan gambo depa kat sini...

Gear: Nikon D40, ED18-55mm, G70-300mm, Speedlight SB800(on camera/commander) SB600 (remote), Manfrotto 718B tripod, Photoshop CS2 for post processing


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net